Corian er merkenavnet for en spesiell solid overflate utviklet av E. I. du Pont de Nemours og selskapet (DuPont). Dette er det opprinnelige materialet av denne typen, utviklet av DuPont forskere i 1967. Materialet består av akryl polymer og alumina trihydrate (ATH), et materiale avledet fra bauksitt malm. Den primære bruken har vært overflater for eksempel kjøkkenbenker, men har de senere årene blitt mer og mer benyttet til alle typer overflater med potensielt mye slitasje. I tillegg til nye, interessante muligheter med LED, er det bare fantasien som setter grensene.

Corian fås i et utall nyanser og opptil 100 forskjellige farger, og i standard tykkelser på 6,12 og 19mm. Dette kan igjen limes sammen slik at man i teorien kan produsere så tykke materialer som man ønsker. Se fargespekter her:

                                                                                                             Corian farger

Corian har en fantastisk egenskap som gjør at overflaten enkelt kan slipes ned til helt silkemyk finish. Dette gjelder også når en skjøter eller limer sammen ulike deler av for eksempel en stor resepsjonsdisk. I tillegg, reparerer man skader utrolig enkelt med de samme teknikker.

Corian har en porefri overflate som gir et meget enkelt renhold, som for eksempel Granitt. I tillegg har du selvsagt alle mulighetene for bearbeiding, tilpasning, varmforming, sammenliming m.m som ikke er mulig med Granitt, eller andre steinrelaterte materialer.

Når du bruker Corian som bord, benk, disk, innfelte vegg- eller gulvflater, kan du også kombinere enkelte varianter med LEDlys. Dette gir fantastisk tøffe muligheter, som for eksempel ved gravering av mønster, dekor, navn eller logoer som kun blir synlig ved belysning. Gis oss noen utfordringer!