Verdens største merkevare for materialet Akryl – PMMA. Mange har et forhold til Plexiglas®, men ikke alle vet at det er akryl, derfor har også merkevaren Plexiglas® blitt generisk begrep for klar plast. Plexiglas® som brukes i Norge er produsert av Evonik Industries i Tyskland og er i dag et primærprodukt med opptil 30-års garanti mot guling og krakelering. Det betyr at Plexiglas® har en naturlig UV-beskyttelse og tåler vær og vind i årevis.

Plexiglas® fås i dag med en hardcoated side, som betyr økt motstandsdyktighet mot riper og kjemikaler(vaskemidler), nesten på linje med vanlig glass. I tillegg kan du polere bort eventuelle småriper som eventuelt måtte komme på grunn av små uhell.

Plexiglas® kan varmbøyes, varmformes, limes og skrus i. Det er et meget fleksibelt materiale med praktisk talt total transparens(gjennomsiktighet) 94% for Plexiglas® og 86-87% for vanlig glass. Du kan også kombinere Plexiglas® med nesten alle typer materialer; tre, stål, aluminum, Corian og også glass dersom det skulle være hensiktsmessig. Plexiglas® kommer også i ulike typer farger og tykkelser. Standardtykkelse er fra 2-30mm. Plexiglas® tåler også 10-20 ganger kraftigere direkte slag enn vanlig glass uten å knuse.

Du kan også belyse Plexiglas®, for eksempel med LED, og alt fra transparente plater til helt ugjennomsiktige. Du får også Plexiglas® som skaper helt homogene(jevnt belyste) lysflater opp i 2000 x 3000mm, og spesialplater som kan bak belyses å gi tøffe lyseffekter.

 

Flexiform har mer enn 25 års erfaring med Plexiglas®